Bestseller

Afgelopen week had ik een afspraak met Jeannine Sok. Dé deskundige in de Nederlandse gastvrijheidswereld, initiatiefnemer van het bordspel Gastologie, auteur, welbespraakt spreker en communicator pur sang.

Jeannine is een vrouw die haar dromen durft uit te spreken. Sterker nog, ze maakt ze waar! Het is mooi om te zien hoe ze haar dromen verwoordt in haar eigen magazine Jeannine. Het getuigt van lef en moed om het zo aan het papier toe te vertrouwen.
Een van haar dromen is om een bestseller-auteur te worden. Haar boeken zijn in de hospitality bekend en erkend. Maar vooral de prachtige cover van het boek ‘Gastvrijheid loont’ streelt mijn oog en is een plek in de boekenkast meer dan waard.

Na een interessant en vooral gezellig (lees gastvrij) gesprek kwamen wij te spreken over haar boeken. Nu ben ik zelf een redelijk actief schrijver en blogger en ken ik veel mensen die succesvol een boek in de markt hebben gezet. Dan praat je wat met elkaar en hoor je nog eens wat; zoals wat iemand een bestseller-auteur maakt. En wat blijkt? Jeannine heeft al een bestseller geschreven! Haar boeken zijn in Nederland veelvuldig verkocht en zijn de status Bestseller reeds lang voorbij! Tot grote verbazing van Jeannine zelf. Deze ontdekking zorgde voor een uitgelaten, vrolijke boel.

In de auto terug naar huis zat ik te denken hoe dicht je soms bij je doel kan zitten zonder het te weten. Een simpele zin of opmerking van een ander kan je dat opeens laten realiseren.
Misschien heeft het met je eigen perceptie en maatstaven te maken. Die zijn niet gelijk aan die van je omgeving of samenleving. Iedereen legt de lat op een andere hoogte. Hoe bijzonder is het wanneer jij je droom al verwezenlijkt hebt? Het is een succes en elk succes verdient een (gastvrij) feestje.