Terras

Gastologiebanner

Terras

Het Pinksterweekend 2020 is een hele bijzondere, een moment om voor altijd in mijn herinnering mee te dragen. Een mooi weekend op een van mijn favoriete eilanden: Ameland. We zijn naar dit eiland gekomen voor een speciale gebeurtenis en als cadeau ging ook, na ruim twee maanden, de horeca weer open. Ver van te voren had ik al tegen mijn opdrachtgever gezegd, ik wil als eerste gast op het terras bij jullie zitten, als de horeca weer open mag. Dat is gelukt!

Een warm welkom op het terras van ’t Nescafe in Nes op Ameland. We zijn een paar minuten voor opening al aanwezig, om er zeker van te zijn dat we als eerste gast het terras op gaan. Achter ons vormt een rij, zo’n moment heb ik niet eerder in mijn leven meegemaakt. Om klokslag 12:00 uur op 1 juni 2020 gaat het terras open! Wij geven applaus. Met een grote glimlach wordt dat ontvangen door de eigenaren en de medewerkers. Wat zijn we blij en gelukkig, eindelijk! We gaan op het plekje zitten waar we vorig jaar voor het laatst met mama hebben gezeten. Een dierbare herinnering omdat dat de allerlaatste keer was dat ze op een terrasje heeft gezeten. Ze vond het heerlijk om samen met ons te genieten van een terrasje, lekker kopje koffie iets lekkers erbij… Helaas is mama vorig jaar overleden. Voor ons dus een extra mooi moment om hier nu samen te zitten.

We proosten op het leven en genieten van het enthousiasme van de medewerkers. Dat willen we, lekker eten een heerlijk drankje en medewerkers die het oprecht heel leuk vinden dat we er zijn.  Het scherm achter ons geeft ons het gevoel van vertrouwen, zeker als de dame die er achter zit gaat niezen. Net als het grondig desinfecteren van de terrastafels. We voelen ons veilig en zijn aan het genieten. Wat heb ik hier naar uitgekeken, ik heb het zo ontzettend gemist!

Waarom is het terras zo fijn?

Nou je kunt er ongestoord mensen kijken onder het genot van een lekker drankje. Je hebt vaak het mooiste uitzicht, het voelt vrij en als ultiem geluksmomentje. Het is een luxe uitje. Als je op het terras zit schijnt meestal de zon… Je hoeft niets, alleen maar te bestellen en te genieten, maar dat kan alleen maar als het bedrijf van te voren heeft nagedacht over alle details. De stoelen moeten lekker zitten, de tafel mag niet wiebelen, je wil plaats nemen aan een schone tafel. Je wil snel je drankje.  Je wil gezien en gehoord worden. Je speciaal voelen. Daar zorgt de medewerker voor, als het goed is geven ze jou een grote glimlach en ontzorgen jou.

Vijf tips voor een goed terras

  1. Zorg voor een goede voorbereiding (alles staat klaar, kussentjes, kaarsjes, plantjes op tafel)

  2. Zorg voor een hartelijk ontvangst binnen 10 seconden

  3. Serveer de eerste drankjes snel binnen 5 minuten, zodat gasten rustig kunnen beginnen voor ze gaan lunchen of dineren

  4. Zorg voor een topervaring

  5. Zorg voor comfortabel meubilair, waarop je lekker zit om ongestoord te genieten

28-02-2023 | Emixion Development