Het ontstaan van Gastologie

Gastologiebanner

Het ontstaan van Gastologie

Onderzoek wijst uit dat gasten oprechte aandacht het belangrijkste vinden bij de beoordeling in de horeca. Daarna komen pas de snelheid en kwaliteit van eten en drinken. Dit is de reden dat het merk Gastologie destijds het levenslicht zag. Met behulp van Gastologie leren horecamedewerkers hun gasten ‘lezen’, begrijpen en hoe ze hun gedrag kunnen voorspellen en beïnvloeden. Op basis hiervan zorgen dat gasten met het gewenste gevoel naar huis gaan, of nog beter door de verwachtingen te overtreffen.

Ontstaan van Gastologie

Gastologie is ontstaan door een samenwerking met de Cas Spijkers Academie in Twente. Samen met studenten ontwikkelde Jeannine Sok een bordspel om de gastvrijheid binnen je bedrijf op spelenderwijze te verbeteren. Het bordspel werd zelfs bekroond met de Horecava Innovation Award. Gastologie is inmiddels een merk, met diverse producten zoals:Het bordspel, de glossy’s, gastlessen, een trainingsmethode, het boek ‘Hoe gastvrij ben jij ?’ en de podcast De Stamtafel. Meer informatie hierover, bekijk alle producten van Gastologie.

Gastologie wat is het?

Gastologie is de psychologie van de gast en speelt in op diens behoefte. Het gaat over lezen, begrijpen, voorspellen en beïnvloeden van gedrag. In de horeca wil je je gasten een positieve ervaring geven, zodat ze terugkomen en als ambassadeur optreden van je bedrijf. De kunst van Gastologie is dan ook om het gedrag van verschillende typen gasten te herkennen en vervolgens positief te beïnvloeden. Het belang van goed opgeleid personeel is hierbij essentieel. De klantbeleving ontstaat vanaf het ontvangst tot en met het vertrek. Hier komt zoveel meer bij kijken dan enkel het klantcontact.

Neem contact op 

Het belang van Gastologie binnen de horeca is heel belangrijk om ambassadeurs te creëren van gasten. Lastig om de juiste klantbeleving te realiseren bij gasten? Of problemen met het opleiden van personeel? Benieuwd wat gastoloog Jeannine Sok voor jouw horeca onderneming kan betekenen? eem dan contact op met Jeannine Sok voor een nadere kennismaking en een trainingstraject op maat. Lees hier meer over Jeannine Sok, de eerste gastoloog van Nederland.