Wat is gastvrijheid?

Gastologiebanner

Wat is gastvrijheid?

Gastologie gaat over psychologie van je gast 

Jeannine Sok is de bedenker en grondlegger van Gastologie. Gastologie gaat over de psychologie van de gast of de klant in jouw bedrijf. Met Gastologie speel je in op de behoeftes van die gast. Je beïnvloedt het gedrag van je gast op een positieve manier zodat deze het gevoel krijgt oprecht welkom te zijn. 

Stel vragen en lees lichaamstaal 

Om de behoeftes van je gast te ontdekken, stel je de juiste vragen en lees je de lichaamstaal. Daarnaast kun je ook gebruik maken van kleur, geur, muziek en de juiste temperatuur om het gastvrije gevoel te bevorderen.

Van bordspel tot trainingsmethode 

Het bordspel Gastologie vormt de voedingsbodem voor de trainingsmethode en gastvrijheidsfilosofie Gastologie. Als gastdocent van de Cas Spijkers Academie bij ROC Twente, bedacht Jeannine Sok in 2013 het bordspel Gastologie. Hiermee leer je spelenderwijs hoe je (nog meer) gastvrij wordt.

Erkenning voor gastvrijheid als ambacht 

Het bordspel bleek een schot in de roos. Jeannine Sok won al in 2014 de Horecava Innovation Award mee. Een mooie bekroning voor deze trainingsmethode én erkenning voor gastvrijheid als vak. Naast de horecaversie volgde de bordspeleditie ‘Klandizie’ voor de retail. Ook (zorg)instellingen en bakkers gebruiken deze trainingsmethode.  

Hoe gastvrij ben jij? 

Het bordspel Gastologie is nog steeds de basis voor de workshops Gastologie die Jeannine Sok geeft aan werkgevers en -nemers in de horeca maar ook aan retailers, bakkers en zorginstellingen. Haar gastvrijheidsfilosofie is uitgebreid beschreven in het boek ‘Hoe gastvrij ben jij? Het boek over gastvrijheid in de horeca en is ook online te bestellen. En staat centraal in de podcast ‘De Stamtafel’.

Neem contact op 

Wil jij ook leren hoe je bedrijf en je team op en top gastvrij wordt? Neem dan contact op met Jeannine Sok voor een nadere kennismaking en een trainingstraject op maat. Lees hier meer over Jeannine Sok, de eerste gastoloog van Nederland.