Jeannine Sok, de eerste gastoloog van Nederland

Gastologiebanner

Jeannine Sok, de eerste gastoloog van Nederland

Standaardzinnen als ‘Is alles naar wens?’ en ‘Heeft u gereserveerd?’ komen niet voor in het vocabulaire van Jeannine Sok, de eerste gastoloog van Nederland. Zij vindt dat je de juiste vragen moet stellen. Deze vragen moeten passen bij het gedrag en de wensen van je gast. Zo kun je oprechte gastvrijheid uitstralen. Jeannine Sok heeft daarvoor haar eigen gastvrijheidsfilosofie en trainingsmethode: Gastologie. De psychologie van de gast is daarbij het uitgangspunt.

Grondlegger Gastologie

Als eigenaar en grondlegger van Gastologie traint en coacht Jeannine Sok mensen in het optimaliseren van gastvrijheid. Dat doet ze via workshops en gastvrijheidstrajecten op maat. Ze inspireert je met haar boeken, podcast, trainingen en inspiratietours. Daarbij huldigt ze het principe: kennis delen, is vermenigvuldigen.

Gastlessen

Daarnaast verzorgt ze gastlessen Gastologie op de Cas Spijkers Academie in Nijmegen, Twente en Breda. Jeannine Sok is SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca)-opleider voor SVH-opleidingen tot leermeester, BAS (bedieningsassistent) en sociale hygiëne. Deze lessen verzorgt ze regelmatig voor studenten van het Horeca Vakcollege.

Gastvrijheid in de genen

Gastvrijheid zit in de genen bij Jeannine Sok. Ze kreeg het van huis uit mee: haar ouders hadden een horecabedrijf. Net als haar grootvader die zelfs een van de oprichters van werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland was. Na een opleiding tot leraar beeldende vorming, kroop het horecabloed waar het niet gaan kon. Jeannine Sok ging als horecamedewerker en bedrijfsleider bij horecabedrijven aan de slag. Ze was ook een tijd projectleider bij de Horecabond FNV.

Boeken

In 2007 startte Jeannine als zelfstandig ondernemer. Naast het trainen van medewerkers in de horeca, deed ze bestuurswerk voor het Gastvrijheidsgilde, gaf gastlessen op horecavakscholen en begon ze boeken over gastvrijheid te schrijven.

Award voor bordspel Gastologie

In 2013 ontwikkelde ze samen met studenten van de Cas Spijkers Academie Twente het bordspel Gastologie als trainingsmethode om de gastvrijheid te optimaliseren. In 2014 won ze hiermee de Horecava Innovation Award. Daarmee was Gastologie als gastvrijheidsfilosofie geboren.

Glossy

Door in 2015 een persoonlijk en glossy gastvrijheidsmagazine ‘Jeannine’ uit te geven, maakte Jeannine naam als gastvrijheidsdeskundige en kreeg de bijnaam ‘De Linda van de Gastvrijheid’. Voor haar glossy interviewde ze verschillende bekende Nederlanders en professionals over gastvrijheid.

Koningin van gastvrijheid

Vanwege haar kennis, ervaring, boeken en haar gastvrijheidsmethode Gastologie heeft Jeannine inmiddels veel ondernemers en werknemers geleerd hoe je oprechte gastvrijheid uitstraalt. Ze staat daardoor niet alleen te boek als de eerste (en enige!) gastoloog van Nederland maar ook als de ‘koningin van gastvrijheid’.

Draag jij de gastvrijheid een warm hart toe?

Meer erkenning voor gastvrijheid als vak. Dat is de ultieme missie van Jeannine. En dat kan ze niet alleen. Draag jij de gastvrijheid een warm hart toe? Wil je met Jeannine samenwerken? Daarvoor heeft Gastologie drie vormen van partnership in huis.

Meer weten? 

Meer weten over gastvrijheid? Neem contact op met Jeannine Sok voor een nadere kennismaking of lees hier meer over Jeannine Sok, de eerste gastoloog van Nederland.