Masterclass - Gastologie

Gastologiebanner

Masterclass - Gastologie

Investeren in gastvrijheid loont. Daarvan is gastvrijheidsdeskundige en gastologe Jeannine Sok overtuigd. In deze masterclass word jij je bewust van je eigen gedrag ten opzichte van de gast. Je leert omgaan met verschillende soorten gasten. Daarnaast maak je kennis met de gastentypologie van Gastologie.

Vijf stappen om gastvrijheid te beïnvloeden

Gastologie hanteert vijf stappen om het gedrag van gasten en daarmee de gastvrijheid op een positieve manier te beïnvloeden. Wat zie je? Waarom zegt of doet de gast iets? Wat kun je verwachten van de gast? Wat verwacht de gast van jou? Klopt het gedrag? In de masterclass krijg je praktische tips om de gast het zoveel mogelijk naar de zin te maken. In de horeca wil jij immers jouw gasten een positieve ervaring geven, zodat ze terugkomen en als ambassadeur optreden van jouw bedrijf.

Gastentypologie

In het boek ‘Hoe gastvrij ben jij?’ staan verschillende gastentypes omschreven. Op basis van verschillende theorieën uit de psychologie en ervaring van ondernemers en horecamedewerkers. Het is geschreven om het gedrag van gasten beter te begrijpen en waar mogelijk te beïnvloeden. Het geeft jou als horecaprofessional inzicht, om zo om te kunnen gaan met verschillende types, hun gedrag en hun behoeftes. In de masterclass Gastologie maak je onder andere kennis met Bange Barbara, Dappere David, Kritische Kim en Keizer Karel.

Gastologie, speel het spel en verdien zoveel mogelijk fooi

Hoe gastvrij ben jij? De masterclass Gastologie sluit je af met het spelen van het bordspel, dat bekroond is met de Horecava Innovation Award. Tijdens het spel worden jouw kennis, je creativiteit in de omgang met gasten en jouw gedrag op de proef gesteld. Op spelenderwijze maak je kennis met de behoefte van de gast en leer je omgaan met lastige situaties. Het doel van het spel is zoveel mogelijk fooi verdienen, want dat zijn tevreden gasten. Hoeveel fooi wil jij verdienen?

Neem contact op 

Wil jij ook leren hoe je bedrijf en je team op en top gastvrij wordt? Neem dan contact op met Jeannine Sok voor een nadere kennismaking en een trainingstraject op maat.