Bjorn Goossens over Onderwijs en de Horeca: Hoe Kweek Je de Perfecte Gastheer? | S16E08

Gastologiebanner

Leren doe je niet alleen in de schoolbanken

Een gastheer of gastvrouw word je niet zomaar. Maar hoe zorgen we ervoor dat jonge mensen écht goed worden opgeleid voor de horeca? In deze aflevering van De Stamtafel gaat Jeannine Sok in gesprek met Bjorn Goossens over het belang van onderwijs en praktijkervaring in de horeca. Want hoe sluit het onderwijs aan op de praktijk? En wat kunnen horecaondernemers zelf doen om jong talent beter te begeleiden?

Meteen aan de slag of eerst leren?

Veel jongeren willen ‘gewoon aan de slag’ in de horeca, maar missen soms basisvaardigheden. Bjorn legt uit waarom een goede opleiding zoveel meer is dan een paar lessen over etiquette en serveren. Hoe leer je omgaan met lastige gasten? Hoe bouw je écht gastvrijheid op? Het gaat niet alleen om kennis, maar om houding en vaardigheden die je in de praktijk moet ontwikkelen.

De rol van horecaondernemers in onderwijs

Het onderwijs kan veel doen, maar de horeca zelf ook. Hoe kunnen ondernemers bijdragen aan betere vakmensen? Wat werkt beter: keiharde leermeesters of een zachte aanpak? Bjorn deelt inzichten over samenwerken met scholen, stages en hoe je jonge mensen enthousiast maakt voor een carrière in de horeca.

13-06-2025