Met je voeten in de modder en je hoofd in de horeca: Gastvrijheid op blote voeten | S17E02

Gastologiebanner

Een warm welkom op een regenachtige ochtend

In deze aflevering van De Stamtafel ontvangt Jeannine Sok twee bijzondere gasten: Maloe Janssen, ondernemer en eigenaar van het Blotevoetenpark in Brunssum, en Bert Salden, horecajournalist en oprichter van het tijdschrift Gastvrij Magazine. Ze praten over gastvrijheid, kwaliteit, bewust ondernemen én hoe je als horecabedrijf kunt uitblinken met een uniek concept.

Een blotevoetenpark met een menukaart

Maloe vertelt hoe ze van horecamedewerker doorgroeide tot ondernemer met een compleet eigen visie. In haar park draait alles om beleving: wandelen op blote voeten in de natuur, spelen volgens antroposofische uitgangspunten én gezond en bewust eten. Geen kleffe poffertjes of drukke MonkeyTown-chaos, maar Frits Cola, Limburgse bieren en glutenvrije opties – ook voor kinderen.

Terras Top 10 en de kracht van eenvoud

Het Blotevoetenpark won de Limburgse Terras Top 10, mede dankzij Maloe’s persoonlijke aanpak en haar man, die als kok met passie werkt. Bert Salden, jurylid van de verkiezing, legt uit waar hij op let: ontvangst, attentie, sfeer en natuurlijk smaak. “Als de gast zich welkom voelt nog vóór hij weet wat hij wil, dan zit je goed.”

Gastvrijheid als aangevoelde vanzelfsprekendheid

Maloe gelooft in het trainen van medewerkers om écht eigenaar te zijn van de gastbeleving. Geen stijve etiquette, maar empathie, initiatief nemen en vooral: oog voor detail. Van het aanreiken van een kinderstoel voordat erom gevraagd wordt, tot het afruimen van een tafel met gevoel voor timing – kleine dingen maken het verschil.


Van horecajournalist tot verhalenbewaker

Bert deelt hoe hij als voormalig artiestenbegeleider in de horeca belandde en uiteindelijk Gastvrij Magazine oprichtte: een ode aan de Limburgse horeca, met ruimte voor bijzondere verhalen en mensen. Papier leeft nog steeds, stelt hij, en juist ondernemers grijpen graag naar een tastbaar blad.



Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar ⁠www.sjmaak.nl.⁠

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

04-07-2025