Van moeder op zoon: pure passie voor gastvrijheid | S17E03

Gastologiebanner

Twee generaties, één missie: gastvrijheid met een ziel

In deze aflevering van De Stamtafel ontvangt Jeannine Sok moeder Sonja en zoon Jeaneau, de trotse gezichten achter Biologisch restaurant Aan Sjuuteeänjd. Wat begon als een kleine zaak groeide uit tot een bekroond biologisch restaurant met een groene Michelinster. Aan tafel vertellen ze hoe hun liefde voor het vak zich ontwikkelde – ieder op een geheel eigen manier.

Groene ster, eigen koers

In 2013 stapten Sonja en haar man over naar een volledig biologisch concept, tegen de stroom in. “Iedereen verklaarde ons voor gek,” zegt Sonja, “maar we hielden voet bij stuk.” In 2021 werden ze één van de eerste acht restaurants in Nederland met een groene Michelinster. Een beloning voor hun duurzame visie én hun lef om eigenwijs te blijven.

Jeaneau: discipline en dromen

Jeaneau wist op jonge leeftijd al dat hij de horeca in wilde. Hij koos bewust voor de Belgische hotelscholen in Hasselt en Koekelare, waar discipline en etiquette nog hoog in het vaandel staan. Zijn ervaring reikt van toprestaurants tot het koninklijk huis – en nu werkt hij zij aan zij met zijn moeder, met de ambitie om de zaak over te nemen. “Ik wil weten hoe alles werkt: van wijnkaart tot personeelsbeleid.”

Respect en oprechte aandacht

Sonja gelooft in de kracht van vriendelijkheid boven alles: “Als iemand vriendelijk is, heb je al meer dan de helft gewonnen.” Samen met Jeaneau zorgt ze ervoor dat elke gast zich gezien voelt. Niet met standaardzinnetjes, maar met échte interesse. Jeaneau vult aan: “Elke tafel is anders. Als je goed oplet, voel je vanzelf wat mensen nodig hebben.”

Generatieverschil? Of juist de perfecte mix?

Waar Sonja denkt vanuit ervaring en overzicht, wil Jeaneau vernieuwen en verfijnen. Soms botst het, geven ze toe, maar uiteindelijk versterken ze elkaar. Ze combineren het beste van twee werelden: klassieke gastvrijheid en moderne visie. Samen bouwen ze aan een horecazaak die niet alleen duurzaam is, maar ook warm, eerlijk en eigenzinnig.


Met dank aan

Deze aflevering is opgenomen bij Sjmaak in Geleen – een Petit Restaurant en Wienbar ⁠www.sjmaak.nl.⁠

De fotografie en productie zijn verzorgd door Wouter Loeve, wiens werk te bewonderen is op ⁠⁠⁠www.nicepictures.nl⁠⁠⁠

Voor meer informatie over gastvrijheid en klantbeleving, neem een kijkje op ⁠⁠⁠www.gastologie.nl⁠⁠⁠ – dé plek voor verdieping in de ⁠wereld van gastvrijheid⁠.

11-07-2025